sümeyratorun
Dr. Sümeyra Torun
Değirmiçem Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Bulvari No:44 (Alioğlu Plaza) GAZİANTEP

Ozon tedavisi, günümüzde tıbbi tedavilere yardımcı olması amacıyla uygulamaya konulan, geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın önemli adımlarından biridir. Pek çok insanın ilgisini çeken bu tedavi yöntemi son zamanlarda pek çok hekim ve danışan tarafından tercih ediliyor.

Ozon ile tedavi yönteminde aslında solunduğunda zehirleyebilecek bir gaz olan Ozon gazı (O3) kullanılır. Bu gazın keskin bir kokusu vardır ve renksizdir. Adını ise Yunanca “koklamak” anlamına gelen “ozein” kelimesinden alır.

Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon ilk kez ünlü Alman kimyager Christian Friedrich Schönben tarafından 1800’lü yıllarda dikkate alınmıştır. Ozon büyük oranda virüs ve bakterilerin ölmesini sağladığı için yüzey ve su temizliğinde kullanılır. Ozonu soluyarak almak tehlikeli sonuçlara sebep olur. Daha açık söylemek gerekirse eğer, ozon solunarak alındığında zehirler.

Uygulama Yöntemleri Nelerdir?

Ozon tedavisi uygulama yöntemleri Sistematik ve Lokal Uygulamalar olarak iki başlık altında toplanırr:

Sistematik uygulamalar

  • Major
  • Minör
  • Rektal
  • V Serum Fizyolojik

Lokal Uygulamalar

  • Ozonlaşmış yağ
  • İntravezikal
  • Dış kulak yolu
  • Torbalama
  • İntraartiküler
  • İntramüsküler
  • İntradermal
  • İntratekal
  • İntravaginal
  • Ozon Sauna
  • Ozonlanmış su

Uygulama şekline ve dozajına bu alanda uzmanlaşmış bir hekim, danışanın tüm özelliklerini göz önüne alarak belirler. Uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemler doğrultusunda uygulandığında bir yan etkisi ile karşılaşılmaz.

__________________________________________________________________________________

Ozon Tedavisi ile İlgili Sık Sorulan Sorular Nelerdir?

Ozon ile tedavi yöntemivücutta oluşan yara ve rahatsızlıkları tedavi etmek amacı ile eğitimli doktorlar tarafından, uygun görülen miktarda ve doğru yöntemler ile vücuda ozon gazının verilmesidir. Ozon gazının bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara iyi geldiği pek çok çalışma ve araştırma tarafından kanıtlanmıştır.

Ancak, sağlık konusunda son derece dikkatli olmak, iyi bir araştırma yapmak gerekir. Güvenilir ve eğitimli doktorlar tarafından uygun görülürse tedavi olmanız gerektiğini belirtmek isteriz. Dr. Sümeyra Torun, alanında uzman bir hekim olarak, tecrübeleri ile sizleri en doğru yöntem ile tedaviye yönlendirilir.

Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay illerimiz başta olmak üzere, Türkiye’nin pek çok noktasında tanınan Dr. Sümeyra Torun ile sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Merak edilen pek çok soru ve konuyu samimi bir dille anlatan Dr. Sümeyra Torun, aklınıza takılan her noktada sizlere yardımcı oluyor. İşte Ozon tedavisi hakkında sıkça sorulan sorular:

1 – Ozon Tedavisinin Nelere Faydası Var?

Dolaşım bozuklukları, diyabetik yaralar, yatak yaraları, deri ülser ve yaraları, itihaplı bağırsak hastalıkları, bakteriyel, viral, mantar, covid gibi enfeksiyonlar, Alzheimer, demans, Parkinson hastalıklarında, romatizmal hastalıklar, kanser tedavisi, astım, dermatit, saman nezlesi, rinit gibi alerjik hastalıklarda ve son olarak psikiyatrik hastalıklarda Ozon tedavisi faydaları belirgin bir şekilde görülür.

2 – Ozon Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?

Ozon uygulaması, uzman doktorun muayenesi ve hasta geçmişini araştırmaları sonucunda belirleyeceği sıklık ve dozaj doğrultusunda, hastanın sahip olduğu hastalığın şiddetine göre planlanır. Haftada 2 ya da 3 seans olacak şekilde, bir kürde 10 ya da 15 seans uygulaması yapılır.

Tedavi ve sonuçlarının seyrine göre, yine doktorunuzun kontrolü ve tavsiyeleri üzerine, ikinci belki de üçüncü küre ihtiyaç duyulabilir. Bu tedaviye başlamadan önce hastalık geçmişinizi ve güncel şikayetlerinizi mutlaka doktorunuz ile paylaşmanız istenmeyen sonuçları engelleyecektir.

3 – Ozon Tedavisi Kaç Günde Etki Eder?

Ozon uygulaması, en az 10 seans olacak şekilde uygulanır. Seans bitiminde etkisi belirgin bir şekilde görülmeye başlanır. Ancak doktorunuzun tavsiyesi 10 seanstan fazla da olabilir. Bu sizin hastalığınız, tedavi süreciniz ve doktor kontrolünüze bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

4 – Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Ozon; kanser, kalp hastalıkları, tümörler, romatizmal hastalıklar, alerji ve sinüzit, otoimmün hastalıklar, multiple Skleroz, diyabet, hipertansiyon, Lyme hastalığı, Raynaud hastalığı, Kronik yorgunluk sendromu, Alzheimer, Parkinson, Dejeneratif eklem hastalığı, Bağırsak hastalıkları, omurga iltihabı, kronik enfeksiyonlar, hepatit, sistit, migren, kronik ağrı, damar ameliyatı, yara iyileşmesi, kulak enfeksiyonları, diş enfeksiyonları ve ürolojik hastalıkları olan kişilerde uygulanabilir.

5 – Ozon Tedavisi Kontraendikasyon Durumları Nelerdir?

Hamileler, ileri düzeyde kansızlığı olanlar, pıhtılaşma problemi olanlar, hipertiroid hastaları, krononik pankreatit hastaları, sık tekrarlanan kas krampı olanlar ve ozon alerjisi olan astım hastalarında, yeni geçirilmiş kalp krizi sonrası ve de kanama sonrasında ozon uygulaması yapılamaz.

6 – Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ozon ile tedavi, farklı yöntemler ile uygulanabilmektedir. Gaz ya da sıvı ile karıştırılarak, hastanın kanı ile de birleştirilebilir ya da doğrudan kas dokusuna, damar ya da deri altına enjekte edilebilir. Ayrıca; kontrollü bir gaz banyosu ya da ozonlaşmış su ve de yağlar ile bir yöntem kullanılabilir.

Tüm yöntemlerin uygulanması için uzman bir doktor tarafından muayene edilip, doğru yöntem ve dozajın ayarlanıp uygulanması gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.

7 – Ozon Tedavisinin Zararları Nelerdir?

Ozon uygulaması kuralları Avrupa Ozon Birliği tarafından net bir şekilde belirtilmiştir. Bu kurallara uyulmadığı takdirde Ozon ile tedavi yönteminin zararlarından bahsetme ihtimalimiz ortaya çıkar. Uzman bir doktor tarafından muayene edilen her hasta için özel doz ve yöntem belirlemek gerekir. Aksi takdirde yararlarından çok zararları ile karşılaşmak kaçınılmazdır. Bu yüzden;

  • Ozon tedavisi uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır.
  • Mutlaka cam şişe ve bakteri kullanıldığından emin olunmalıdır.
  • Serum ozonlaması yapmaktan ve yaptırmaktan kaçınmak gerektiği Dünya Ozon Federasyonu tarafından vurgulanmaktadır.
  • Ozon gazı solunduğunda göz ve solunum yollarını tahriş edebilir.

8 – Ozon Tedavisi Cilt için Faydalı mıdır?

Ozon tedavisi de son zamanlarda cilt bakımına olan artan ilgiden nasibini alıyor. Yıpranmış, yaşlanmış ve sağlığını yitirmiş cildinize ozon uygulatarak sizlerde genç, gergin ve ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz. Yüze ozon tedavisi yaptıranlar ortak görüş olarak; ozon tedavisi cildi arındırıp gençleştirir ve sağlıklı bir görüntü sağlar diyebiliriz.

9 – Majör Ozon Tedavisi Ne Anlama Gelir?

Ozon tedavisi yöntemlerinden majör ozon uygulaması; ozon tedavisinde uzmanlaşmış bir doktor muayenesinden sonra, yaptığı değerlendirmeler doğrultusunda, hastaya uygun ise uygulamaya gerilebilir güvenilir bir yöntemdir.

Majör ozon tedavisi; hastanın muayene sonrasında belirlenen miktarda kanının alınarak ozonlanması ve sonrasında medikal kan torbası yardımı ile tekrar dolaşıma geri verilmesi yöntemi olarak belirtilebilir.

Bu tedavide her seans yaklaşık olarak 15 ile 20 dakika arasında sürer. Bu uygulama ile kan akciğerlerden daha fazla oksijen alabilmektedir. Bu oksijeni de dokulara bırakmasını sağlanır..

10 – Majör Ozon Tedavisi Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Majör Ozon son derece faydalı bir tedavi yöntemidir. Majör terapi antioksidan sistemi aktif hale getirir. Böylece kan ve organlar oksijen radikallerinden temizlenir. Ozonlanmış kan bağışıklık sistemini düzenleyerek güçlendirir. Dolaşım sistemini oluşturan kan damarları genişler ve dolaşım daha kolay hale gelir. Bunlar vücut için son derece faydalı gelişmelerdir. Belirlenen kuralların dışına çıkılmadığı takdirde zararlı bir yan etkisi bulunmaz.

11 – Minör Ozon Tedavisi Ne Anlama Gelir?

Ozon uygulama yöntemlerinden en çok uygulananlardan bir diğeri de minör ozon tedavisi yöntemidir. Bu yöntemde uzman doktorun muayenesi sonrasında yaptığı değerlendirmeler sonucunda, belirlenen kan miktarı hastadan alınır, sonrasında alınan kan ozonlanır, ozonlanan kan hastanın kası içerisine enjekte edilir. Bu tedavi yöntemi ile alerjik ve dermatolojik rahatsızlıklar büyük ölçüde iyileşme gösterir.

12  – Minör Ozon Tedavisi Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Ozon uygulaması, minör terapi yöntemi ile uygulandığında özellikle solunum yolu hastalıkları, Astım ve KOAH gibi akciğer hastalıklarını tedavi etmede son derece etkili sonuçlar verir. Ozon uygulaması kuralları dahilinde uygulandığı takdirde hiçbir zararı bulunmaz.

13 – Saç Dökülmesi Tedavisinde Ozon Kullanılır mı?

Ozon uygulamaları saç dökülme problemlerine karşı da çözüm olabilir. Saç dökülmesi, kepeklenme, saç derisinde alerjik hastalıkları ve saç derisinde mantar hastalıkları gibi durumlarda uygulaması yapılan ozon kalıcı ve fark edilir sonuçlar gösterir.

Uzman gözetiminde, kişiye uygun şekilde saç ve saç derisinin problemleri ve ihtiyaçları belirlenir. Sonrasında, kişinin ihtiyacına özel bir solüsyon hazırlanarak saça masaj yaparak uygulanır. Böylece saç derisi dezenfekte edilip gözenekler açılır.

Ayrıca kepeklenme karşı etkili olmakla birlikte, saçların hızlı uzamasına ve sert ve elektriklenen saçların yumuşak bir hal almasına da yardımcı olur.

14 – Ozon Tedavisi Yaptırırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Ozon tedavisi uygulanırken; ozon gazını solumamaya, uzman bir ekip ve ekipmanla tedavi olmaya, merdiven altı olmayan güvenilir bir sağlık merkezine başvurmaya, seanslara tam katılım sağlamaya, hastalık geçmişinizi tüm ayrıntıları ile paylaşmaya ve doktorunuzun tüm tavsiyelerine uymaya özen göstermelisiniz.

15 – Ozon Tedavisi Güvenli midir?

Ozon uygulaması doğru yöntem ve dozaj ile bir uzman gözetiminde yapıldığında hiçbir zararı olmayan aksine türlü faydası olan güvenilir bir geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemidir.

16 – Rektal Ozon Tedavisi Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Ozon tedavisi rektal yoldan ozonun bağırsaklara verilmesi şeklinde uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Genellikle majör ozon terapisi uygulamasının istenen sonucu vermemesi durumunda kullanılan bir yöntemdir.

17 – Evde Ozon Tedavisi Uygulaması Yapılabilir mi?

Her hasta için uygulanacak yöntem ve doz farklıdır. Bu sebeple tedaviye karar verecek kişi uzman bir doktor olmalıdır. Bir uzman yönlendirmesi ile evde ozon uygulaması yapmak mümkündür.

Evde ozon tedavisi nasıl yapılır? Bunun için güvenilir ve tüm izin belgeleri olan bir sağlık kuruluşuna başvurarak yardım alabilirsiniz. Her hastaya özel, hasta profiline uygun tedavi planlaması yapılmaktadır. Sonucunda sağlık merkezi evinize gelerek tedaviyi uygulanır.

18 – Ozon Tedavisi Dizdeki Problemler İçin Uygun mudur?

Ozon uygulamaları pek çok hastalıkta olduğu gibi diz ve eklem ağrıları tedavisinde de olumlu sonuçlar verir. Diz ağrıları pek çok sebepten kaynaklanabilir. Oturup kalkma, çömelme, merdiven çıkma, romatizma hastalıkları, dizleri bükememe ve günlük aktiviteleri kısıtlayan ağrılar en çok rastladıklarımızdır.

Dizdeki ekleme ozon gazının enjekte edilmesi şeklinde bir tedavi yöntemi uygulanır. Genellikle haftada bir uygulanması uygun görülür. Dize uygulanan ozonun hiçbir zararı ya da yan etkisi bulunmaz.

Yine hatırlatmak gerekir ki; tamamen steril, hijyenik bir sağlık merkezinde, uzman gözetiminde size uygun tedavi şartlarına uyarak tedavi olmanız gerekir.

19 – SGK Ozon Tedavisini Karşılar mı?

Ozon ile tedavi yöntemi son zamanlarda sağlık problemlerine çare olmanın dışında kozmetik amaç ile de kullanılır. Buradan yola çıkarak söyleyebiliriz ki;  SGK her türlü hastalık ya da şikayet için ozon ile tedavi yöntemi masraflarını karşılar. SGK’nın karşıladığı ozon tedavileri kozmetik amaçlı tedavileri kapsamaz..

SGK anlaşmalı ozon tedavisi için eklem ağrıları, bel fıtığı, boyun fıtığı, diyabet, akciğer hastalıkları, hipertansiyon, fibromiyalji ve alerjik hastalıklarına sahip olmak gerekir. Aksi durumda SGK geçerli olmaz.

20 – Ozon Tedavisi Ücreti Ne Kadardır?

Ozon tedavisi pek çok derde deva olmaya devam ederken, en çok merak edilen konulardan bir diğeri ise fiyatlandırmadır. Kozmetik olmayan şikayetlerde SGK tüm masrafları karşılar. Ancak yine de hangi amaçla, ne kadar dozda, kaç seans uygulama yapılacağına göre fiyatlandırma da değişiklik gösterir.

Bu sebeple, ozon tedavisi sürecinde fiyatlandırma ile ilgili kişiye özel tedavi yöntemine bağlı bilgilendirme yapılırr. Daha ayrıntılı bilgi alabilmek için Dr. Sümeyra Torun liderliğindeki sağlık merkezimize gelebilir ya da arayabilirsiniz.

21 – Ozon Tedavisi ile Gençleşmek Mümkün mü?

Ozon ile tedavi yöntemi anti-aging bir etkiye sahip olduğu bilinen geleneksel bir tıp yöntemidir. Pek çok insan kozmetik amaçla cilt bakımı, saç bakımı ve dinçlik kazanmak amacı ile bu tedavi yöntemine başvurur.

22 – Ozon Tedavisi Çocuklara Uygulanabilir mi?

Ozon tedavisi yaptırmak için bir yaş sınırı belirtilmemektedir. Gerekli görüldüğü durumlarda çocuklarda da uygulanabilir. Yine de bir uzmana görünerek ve danışarak karar vermek en doğru yol olacaktır.

23 – Ozon Tedavisi Devlet Hastanelerinde Uygulanır mı?

Ozon tedavisi yaklaşık olarak 100 yıldır Avrupa ülkeleri ve diğer pek çok ülkede uzmanlar tarafından uygulanan bir alternatif tıp tedavi yöntemidir. Ülkemizde de çok sayıda üniversite ve devlet hastanelerinde 2014 yılından bu yana uygulanır. Ancak sadece hastalık şikayetleri için bu hastanelere başvuru yapılabilir.

Tüm şikayet ve istekleriniz için sizlere en temiz, en konforlu hizmeti vereceğimizi garanti ediyoruz. Sağlık merkezimize gelip, uzman ekip ve son model ekipmanlarımızla alacağınız hizmetten memnun kalacağınıza eminiz. Dr. Sümeyra Torun ve ekibi siz değerli danışanlarımızın tüm dertlerini can kulağı ile dinliyor ve kişiye özel en uygun tedavi yöntemini uygulamaya koyuyoruz.

Ozon tedavisi ve çeşitli yöntemleri ile sizleri ağrı, yara, ve hastalıklarınızdan kurtulmanız için en iyi şekilde ağırlıyoruz. Size özel tedavi planı ile tekrar sağlığınıza kavuşup bağışıklığınızı güçlendirmek için daha fazla beklemeyin. Sağlıklı günler dileriz.

Konum

Size Yakın Diğer Doktorlar

Aksaray
Ozon Nedir?       Ozon, atmosferde stratosfer tabakasında bulunan en önemli gazlardan biridir. Güneşin yaydığı yüksek enerji yüklü ultraviyole ışınlara karşı koruyucu bir filtre mekanizması sunmakta ve biyosferdeki biyolojik dengeyi korumaya yardımcı olmaktadır. 1960’lardan sonra içme sularının kimyasal maddelerle artan kirlenmesi yoğun bir sorun haline gelmiştir. Ozonun temizleyici ve dezenfekte edici etkilerinin farkına varılmasından sonra suların temizlenmesinde ozon kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca ozon sanayinin bir çok alanında kullanılmıştır.
Afyonkarahisar
Huzursuz bacak sendromunda ozon tedavisi destekleyici tedavidir.  Sarı nokta hastalığı ve ozon Yaşlanma ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Yaş ve kuru tip olarak ikiye ayrılır. Makula gözün arkadsında yer alan ve detayları görmemizi sağlayan bir bölgedir. Yaşa bağlı sarı nokta hastalığında sebep olarak oksidatif stresin önemli rol oynadığı gösterilmiştir. Göz için güneş ışığına maruz kalma en önemli oksijen radikali oluşma nedenidir.
Adıyaman
Ozon Tedavisi Nedir? Ozon tedavisi, vücudun doğal iyileşme süreçlerini destekleyen ve çeşitli sağlık sorunlarına çözüm sunan modern bir tedavi yöntemidir. Ozon, güçlü oksidatif özellikleri sayesinde toksinleri temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve iyileşme süreçlerini hızlandırır.
Adana
Ozon nedir? Ozon,üç oksijen atomundan oluşan kimyasal bir bileşiktir. İki atomlu normal atmosferik oksijenin çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. O3 oda sıcaklığında renksiz, karakteristik kokusu olan,fırtınalı havalardan sonra, yüksek yerlerde veya deniz kıyısında hissedilebilen bir gazdır.
Copyright © 2024 Ozon Merkezi